Facebook Twitter Pinterest You Tube
wij willen wollen winter warmte!

wij willen wollen winter warmte!


Met de winter in aantocht zetten wij de warmste wollen dekens uit Noorwegen, Zweden en Marokko op een rij. Om lekker onder weg te kruipen op de bank of in je bed. En wist je eigenlijk waarom de Noorse Bunad klederdrachtdekens ALLES met kerst te maken hebben?

Bunad_Setesdal_sfeer_urbans_and_indiansLR.jpg

Bunad_Bringeklut_sfeer_urbans_and_indiansLR.jpg

De Noorse Bunad-klederdrachtdekens zijn onze absolute favoriet. Een oude traditie in een betoverend mooie moderne vorm. En heel warm bovendien. Het verhaal achter de Bunad Blankets is bijna net zo mooi als de dekens zelf. Het zit zo:

Deze wollen dekens hebben een grafisch dessin dat is gebaseerd op traditionele patronen uit de Noorse klederdracht, de zogenaamde Bunad. Het land kent 400 verschillende Bunads, die nog altijd worden gedragen bij huwelijken, kerstfeesten en andere feestdagen en zo een belangrijk deel uitmaken van het kleurrijke cultureel erfgoed van Noorwegen.

Op kerstavond een paar jaar geleden, kreeg de Noorse designer Andreas Engesvik het idee voor de Bunad Blankets. Andreas zat op een stoel in de keuken, waar alle familieleden druk waren met het voorbereiden van het kerstdiner. Iedereen droeg een klederdracht-kostuum en liep kris kras door de keuken om dingen te pakken. Andreas keek toe en werd overweldigd door het patroon van borduursels, strepen, vormen en kleuren dat voor zijn ogen ontstond. Hij besloot de kleuren en vormen van de Noorse Bunad te vangen in een modern ontwerp, dat deze rijke traditie een plek geeft in onze dagelijkse omgeving.

De Bunad Blankets zijn zacht, niet te dik en soepel vallend. Ze worden geweven door Mandal Veveri, een traditionele weverij die gespecialiseerd is in klederdrachten. In 2012 werden de prachtige klederdracht-dekens met veel succes gelanceerd op het Londons Design Festival. En terecht!

 

wollen_deken_twist_antraciet.jpg

Warme wollen deken Twist komt uit buurland Zweden, waar ze ook lekker koude winters hebben! Gemaakt van 100% eco lamswol, met  een prachtig gedraaid wafel-patroon. De Twist is heel geschikt als woondeken op de bank, maar ook als lekkere plaid bij het kampvuur of in de tent. De Twist is geweven door het Zweedse familiebedrijf Klippan, waar ze al meer dan 140 jaar warme dekens maken. Bij Klippan gaan ambachtswerk, kwaliteit en design hand in hand. Alle dekens worden op traditionele wijze geweven en geverfd. De Klippan-dekens staan dan ook wereldwijd bekend om hun hoge kwaliteit en kleurechtheid. Ze hebben bovendien het Eco-keurmerk. De wol is van ecologische oorsprong en pesticide-vrij; de schapen worden op biologische wijze gehouden Goed, warm, mooi en ecofabulous dus! 

Komt de Twist je bekend voor? Dat kan! Onze deken was al te zien in vtwonen en in het 101woonideeën-huis op de Woonbeurs. We hebben hem in subtiel lichtgrijs of antraciet.

 

sfeer zwart-geel .jpg  detail klosjes.jpg

sprei sfeerfoto.jpg  close up flosje yellow.jpg

Onze derde wollen schoonheid komt uit Marokko. Deze grote Marokkaanse wollen berberdeken geeft je slaapkamer in 1 klap de allure van een chic hotel of een Marokkaanse riad met fontein op de binnenplaats. Dat is pas echt lekker wegdromen. En warm dat ze zijn!

De dekens zijn ambachtelijk geweven in Marokko, met de ongekleurde wol van het zwarte schaap. Dit geeft een prachtige textuur met meerdere subtiele tinten bruingrijs. De Berber dekens heeft een groot formaat en valt ruim en soepel over je bed. Aan twee kanten is de wollen deken afgezet met pompoms. Je kunt kiezen uit klassiek zwarte pompoms of juist lekker felgele fluo pompoms. 1001 nacht, meets authentiek, meets sober chic!

->> naar alle dekens en slaapzakken

Facebook Twitter Pinterest You Tube