Facebook Twitter Pinterest You Tube
wie maakte toch die mooie iconen van het buitenleven?

wie maakte toch die mooie iconen van het buitenleven?


Heb je al eens wat besteld bij urbans and indians? Dan heb je ze van ons cadeau gekregen, de ansichtkaarten met de grafische iconen van het buitenleven. "Wauw, wie heeft dit gemaakt?" horen we vaak. Daarom zetten we de spotlight vandaag nog even op illustrator Angelique Viester van Illunatics.

 

bijl_illunatics.jpglucifers_illunatics.jpg

shuttle_illunatics.jpgverrekijker_illunatics.jpg

In de studio van Illunatics stáát wel een computer, maar die gebruikt Angelique het liefst in combinatie met schaar, pen en potlood. Schetsen, knippen, krassen, vouwen, plakken en okee, ook wat muizen. Het levert helderde iconische beelden op, die bedrieglijk eenvoudig ogen.

Veel van het werk van Angelique Viester bestaat uit collage-achtige jaren 50 composities met een zekere feel good factor. Die bij nader inzien barsten van de inhoudelijke verwijzingen en (zwarte) dubbele bodems. Want alleen 'mooie plaatjes' maken, daar is Angelique niet van. Het werk van Angelique Viester is regelmatig te zien in onder andere de VPRO gids, Trouw, uitgaves van de Koninklijke Bibliotheek en publicaties van Essent. Meer zien van Illunatics? Klik dan hier naar de website.

Bij elke bestelling in onze webshop, krijg je een setje ansichtkaarten met iconen van het buitenleven van ons cadeau!

--> naar de shop van urbans and indians

Facebook Twitter Pinterest You Tube