Facebook Twitter Pinterest You Tube
Summer memories: avontuurlijke vlottentocht in Zweden

Summer memories: avontuurlijke vlottentocht in Zweden


Niks stedenstrip met designboutiques. Afgelopen zomer gingen we voor de rudimentaire natuurbeleving in Zweden. We bouwden ons eigen houtvlot en voeren er mee stroomafwaards op de prachtige Klarälven rivier. Het was fantastisch en heel zen! En net toen we midden in dat gevoel zaten, werd het heel chaotisch en hadden we plots een mes nodig om onszelf te redden.

Het bouwen van het houtvlot was al een belevenis. Instructeur Jän verwelkomde ons aan de oever van de rivier, zwaaide met z'n arm in de richting van een gigantische stapel boomstammen en riep: 'these are your trees for the raft". Wat? Zo veel?! Voor 1 raft? Ja dus.

vlottentocht_boomstammen.jpgvlottentocht_deck2.jpg

Na een korte instructie over touwen en knopen (geen schroeven of spijkers dus) gingen we aan de slag; loodzware boomstammen sorteren, de allerdikste naar het water rollen voor de onderste laag van het raft en de drijvende boomstammen als een schaapsherder bij elkaar houden. Daarna: alles heel goed aan elkaar knopen. Want als je vlot midden op de rivier uit elkaar begint te vallen ben je niet blij. De uren die volgden, vulden we met sjouwen, rollen, duwen en knopen. En o, de hilarische avonturen waarin we later terecht kwamen tijdens onze tocht! Klik hier naar het volledige blogbericht.

Facebook Twitter Pinterest You Tube