Facebook Twitter Pinterest You Tube
uit ons blog: stijlvol drijven met de FLOATS

uit ons blog: stijlvol drijven met de FLOATS


Tijdens de Dutch Design Week 2012 werden wij spontaan verliefd op de serie FLOATS van Eva Vermeulen. Kersvers afgestudeerd van de Design Academy, toonde ze haar visie op ‘stijlvol drijven’. Boeien, bakens en tonnen, vormden de inspiratiebron voor deze drijvende accessoires voor zee, zwembad of spa. De serie omvat 4 verschillende FLOATS: een Zeetaptijt, een Waterloper, een Omhaakte Band en een Oceaanketting.

Het riante Zeetapijt vormt een mozaïek dat plaats biedt aan meerdere personen en soepel mee beweegt op de golven. Op de Waterloper kun je niet alleen in het water, maar ook op de kant lekker liggen. De Omhaakte Band met zijn knoopwerk, is een sierlijke variant op de klassieke reddingsboei. Hij staat garant voor stijlvol drijven, of op zijn minst; stijlvol gered worden! De octopus-armen van de driedelige Oceaanketting, verwijzen naar geheimzinnig leven onder het oppervlak.

 De FLOATS zijn even eenvoudig als vernuftig gemaakt. De drijvende kracht – en de kleur – komt van stukken polyethyleenschuim, beter bekend als de ‘buizen’ die we kennen van het aquajoggen. Geknoopt scheepskatoen houdt alles samen, zorgt voor een maritieme twist, prachtige patronen en een stylish uitstraling.

Meer blogberichten zijn te lezen op de community van urbans and indians.

Facebook Twitter Pinterest You Tube