Facebook Twitter Pinterest You Tube
uit ons blog: oude bus wordt chique bohemien-camper

uit ons blog: oude bus wordt chique bohemien-camper


short_bus_fotocredits_remodelista.jpgEen instant slaapkamer op wielen? Dat is deze oude Chevrolet-bus sinds hij is omgebouwd tot camper. En tot gastenverblijf. Want als de vakantie voorbij is, wordt de bus gewoon gebruikt om logees in onder te brengen. 

De eigenaars zochten een flexibel voertuig om mee op ontdekkingstocht te gaan, maar ook om thuis hun vrienden in onder te brengen voor de nacht. Ze vonden een originele Amerikaanse Chevrolet Viking Short bus uit 1959, en gaven architect Wil Winkelmann opdracht voor een grondige make over.

 short_bus_fotocredits_remodelista2.jpg

short_bus_fotocredits_remodelista_interieur3.jpg

short_bus_fotocredits_remodelista_interieur4.jpg

De Short Bus kreeg een volledig nieuw interieur. Van nieuw hout, maar vooral van gebruikte materialen. Hierdoor voelt de binnenkant volledig vintage aan. De vloer van gerecycled vurenhout, lijkt er al een halve eeuw in te liggen. Om elke centimeter om te zetten in bruikbare ruimte, koos Winkelmann voor oude maatwerk technieken uit de bootbouw. Met succes; de bus oogt heel royaal. Banken, tafel, een king size bed en veel bergruimte, het past er allemaal met gemak in. Voor de aankleding werd gekozen voor een chique hippy stijl met een bonte mix van Marokkaanse dessins, dierenprints en paisleydessins. Dit maakt de bus een soort rijdende bohemien jaren 60-salon waar je heerlijk onderuit kunt zakken.

Na de make over, is de Short Bus geschikt voor vervoer tijdens groepsuitjes, voor vakantie met het gezin en vormt hij de waardevolle extra slaapkamer voor gasten, compleet met elektriciteit, afvoer en een heerlijk bed. Blijven slapen was nog nooit zo leuk.

short_bus_fotocredits_remodelista_interieur8.jpg

voor de make over:

make over3.jpg

na de make over:

short_bus_fotocredits_remodelista3.jpg

In Nederland liggen oude Chevrolet bussen niet voor het oprapen, maar er zijn zeker genoeg andere opties te bedenken. Wat dacht je van een oude brandweerbus of zo’n geweldige old school stadsbus van 30 jaar geleden? Wij zeggen; ze zijn er echt nog! Pak je slijptol en maak er wat moois van! En geef ons maar een seintje als ‘ie af is, dan komen we graag een nachtje hippy chic logeren.

beelden: remodelista

meer BLOGBERICHTEN lezen? --> klik hier om naar ons blog te gaan.

Facebook Twitter Pinterest You Tube