Facebook Twitter Pinterest You Tube
uit ons blog: je oude thermos bevat een schat!

uit ons blog: je oude thermos bevat een schat!


Heb je ooit goed naar de binnenkant van je oude thermosfles gekeken? En gezien wat voor prachtige glanzende cocon je drankjes altijd warm hield?

Ontwerpers Klaas Kuiken en Dieter Volkers ontdekten de schoonheid van de isolerende cel en maakten er een collectie sprookjesachtig mooie lampen van. Ze verzamelden ontelbaar veel oude thermosflessen bij kringloopwinkels. Daarna haalden ze de zilverkleurige cel er voorzichtig uit en lieten de isolerende laag verdampen in een hete oven. Op de tere coconnen kwamen prachtige halftransparante tinten brons, beige, goud, zilver, grijs, groen, roze, wit en parelmoer te voorschijn.

Door er een elektrisch mechanisme en kap aan toe te voegen, maakten Kuiken en Dieters van elke cocon een unieke lamp. Het resultaat is New Found Treasures, een collectie magische unica’s die prachtig licht geven.

Met New Found Treasures willen Klaas Kuiken en Dieter Volkers een ander licht werpen op de alledaagse objecten om ons heen en de waarde die dingen hebben. Een schijnbaar waardeloze gebruiksvoorwerp als een oude thermoskan, kan zich ontpoppen tot een prachtig nieuw product. Als we het maar willen zien.

Meer blogberichten zijn te lezen op de community van urbans and indians.

Facebook Twitter Pinterest You Tube