Facebook Twitter Pinterest You Tube
uit ons blog: Hüttenpalast

uit ons blog: Hüttenpalast


Het Hüttenpalast is een perfecte reden om binnenkort af te reizen naar Berlijn. In een voormalige stofzuigerfabriek is een hip indoor kampeerhotel verrezen, compleet met berkenbomen, oldtimer caravans, strakke blokhutten en een goed café. In het Hüttenpalast komen 2 werelden op een briljante manier samen; een camping in Berlijn, met de luxe van een hotel. Of beter gezegd: een hotel in Berlijn met de authenticiteit van een camping. ->>

->> Een camping waar het altijd, maar dan ook echt altijd, lekker weer is! Ideaal voor city-lovers, mooi-weer-kampeerders en voor mensen die houden van luxe, maar niet van saai hotelmeubilair.

huttenpalast 3.png

In het kleinschalige Hüttenpalast in Berlijn is alles anders dan in een gewoon hotel. De inrichting van de fabriek, vormt een knipoog naar het leven in de populaire Duitse volkstuintjes. Kraakheldere blokhutten en gepimpte caravans staan opgesteld rond een grote centrale tuin. Deze ruimte is campingveldje en woonkamer ineen. Iedereen kan hier een potje badmintonnen, relaxen op het vintage meubilair of een praatje aanknopen met de andere campinggasten. Ook is er een hip café waar heerlijk gekookt wordt met beste lokale biologische ingrediënten. Op de kaart staan huisgemaakte taart, bagels, focaccia’s, salades, antipasti en quiches. Ook hier geen saaie hotel-kunst; aan de muren hangt wisselend werk van kunstenaars uit de buurt.

Herzensbrecher_innen.jpg

Het Hüttenpalast - vrij te vertalen als blokhuttenpaleis - ligt in de hippe multiculturele wijk Neukölln. Het hotel biedt verschillende soorten onderkomens. Oldtimer-caravan Kleine Schwester staat op een podium en heeft ook op het dak een houten verhoging waardoor je ‘naar de sterren kunt kijken’. De binnenkant is gedecoreerd met een indrukwekkend houtmozaïek. De Herzensbrecher is een gerestaureerde oldtimer uit voormalig Oost-Duitsland. Eenmaal binnen springt direct de prachtige  dakconstructie in het oog; woonwagen-nostalgie meets design! Caravan Schwalbennest biedt plaats aan een heel groot bed en een custom-made lichtinstallatie. De blokhutten Talhütte en Berghütte zijn fijn strak en kraakhelder. Slaap je in het Alte Pallast? Dan breng je de nacht door in een prachtige houten ontvangstruimte van een voormalige meubelfabriek. Dit kleine antieke paviljoen heeft een fijne buitenbank en vanaf het dak heb je een geweldig uitzicht over de camping. De toiletten en douches van de camping zijn – zoals bij kamperen hoort – gedeeld. Gaat dat je te ver? Voor een kleine meerprijs huur je in het Hüttenpalast een moderne hotelkamer met een eigen badkamer. De hotelkamers zijn geschikt voor 1, 2 en 3 personen en er is ook een familiekamer.

huettenpalast_oude_spreekkamer.jpg

In het Hüttenpalast komen zeker niet alleen toeristen. Ook locals strijken er neer voor een kopje koffie, een hapje of een drankje. En dat is precies de bedoeling. Het Hüttenpalast is opgericht door Silke Lorenzen en Sarah Vollmer. Vanuit liefde voor hun gemoedelijke buurt, wilden ze toeristen op een authentieke manier kennis te laten maken met het echte Berlijn. Niet het geijkte rek met commerciële folders, maar de buurtbewoners zelf zetten de gasten op het spoor van bijzondere bezienswaardigheden.

huettenpalast_overview.jpg

Het Hüttenpalast is vriendelijk geprijsd; vanaf 45 euro per nacht verblijf je al in een caravan of blokhut met een heerlijk bed. Je eigen slaapzak meenemen hoeft dan ook echt niet. Bij de prijs zit inbegrepen: een croissant en koffie in de ochtend, 150 vierkante meter gedeelde tuin cq woonkamer en gratis wifi.

kleine-Schwester_innen.jpg

Schwalbennest_aussen.jpg

meer info: www.huettenpalast.de

meer BLOGBERICHTEN lezen? --> klik hier om naar ons blog te gaan.

Facebook Twitter Pinterest You Tube