Facebook Twitter Pinterest You Tube
uit ons blog: de beste festival (camping) tips

uit ons blog: de beste festival (camping) tips


Festivals zijn een geweldige uitvinding. En festivalcampings ook. Het gaat er anders aan toe dan op de 5 sterren camping aan de Cote d’ Azur, maar dat is ook het leuke er aan. Zaken om rekening mee te houden: de grote hoeveelheid mede-kampeerders en het hoge trashgehalte. Maar Glam en Trash zijn prima te mixen categorieën. Hier een paar tips!

1.Rubberlaarzen en Chanel

Dansen op koude festivaldagen hoeft niet in een fleecetrui. Je kunt er ook warm én stylish bijlopen. Sterren als Sienna Miller en Kate Moss verschijnen regelmatig op de modderige velden van Engelse muziekfestivals met een coole grungy look van legerjassen, designer tops en rubberlaarzen, al dan niet met hot pants. Alles kan, als je er maar mee over een grasveld kunt lopen en op een boomstam kunt zitten.

2. Stand out in the crowd

Murphy's law: net als je naar het optreden wilt gaan waar het allemaal om draait, ben je je vrienden kwijt. En is de batterij van je telefoon leeg. Ze in de grote menigte terugvinden kan op een eenvoudige manier: zorg voor een duidelijke mascotte. Een opbaasbare krokodil misschien? Of maak een indrukwekkend fashion statement! Denk Lady Gaga. Maak hoog roze haar of kies voor een enorm dierenmasker! Inspiratie vind je op pinterest

photo_start_item_festival2.jpg


3. Hot hot hot, cool cool cool

Het belangrijkste van buiten zijn, is je beschermen tegen zon en kou. Nooit van huis zonder je zonnebrand en - zelfs bij bewolking - blijven smeren. Als de avond valt, denk dan aan de oude padvinderswijsheid ‘trek iets aan voordat je het koud krijgt’, dus niet pas daarna. Gebruik het festival als ideaal excuus om items van zachte wol, zijde en kashmier te kopen. Draag veel lagen. Ben je een koukleum maar heb je geen zin om truien en dekens mee te sjouwen? Neem een muts mee. En een reddingsdeken! Deze is piepklein, weegt bijna niets en houdt je warm op het veld of in de tent. Hij kost een paar euro en ziet er lekker bling bling uit met z'n goud- en zilverkleurige kanten.

4. Zorg voor een voorraad lekkere hapjes

Je kent het wel, festivals waar je eindeloos in de rij staat om 4 dure munten voor een brakke maaltijd neer te leggen. Weg budget voor drankjes en leuke festival-souvenirs. Omdat supermarkten vaak ver verwijderd zijn van festivalterreinen, kun je maar beter je eigen eten meenemen naar je tentenkamp. Pasta-salade of couscous, quiche, wraps, stokbroodjes, olijven, noten, mueslirepen en crackers zijn een goed idee. Ook instant noodles of soep uit blik kun je makkelijk opwarmen op een gaspitje. Zie ook: de beste buitenrecepten. En onmisbaar: water! Veel water drinken is essentieel. Neem dus altijd een fles mee en vul regelmatig bij.

5. Kies de juiste spot

De plaatsbepaling van je tent is erg belangrijk! Een belangrijke basisregel: kies een plek ver van: hoofdpaden (om te voorkomen dat mensen die op je tent vallen), beekjes (natte grond) en toiletten (enorme stank en verdachte stroompjes). Liever wat verder lopen naar je bed en daarna lekker slapen, dan snel bij je tent met een rotnacht voor de boeg.

6. Maak je tent herkenbaar

Op festivalterreinen kan het behoorlijk druk zijn. En als bijna iedereen dezelfde tent heeft, is het knap lastig om je bed terug te vinden. De gratis app Waar's m'n tent kan je helpen je tent te lokaliseren. Maar de batterij van je telefoon raakt ook een keer leeg. Het is daarom slim om je tent zelf herkenbaar te maken! Creëer bijvoorbeeld een persoonlijke look met fluoriserende verf en een paar sjablonen die je maakt op een stuk karton. Dit kan ook met een custom-made vlag die je van ver af kunt zien. Of kies voor fluoriserende scheerlijnen. Je buren zullen je dankbaar zijn!

7. Neem de juiste spullen mee

De essentials: een festivalschema, fijne schoenen, een goede tas waarin je al je spullen makkelijk kunt meenemen, een EHBO set, oordopjes, een wegwerp-regenponcho, een zaklamp en voldoende cash (de rijen voor pinautomaten zijn altijd lang). Verder: een externe batterij voor je mobiele telefoon, een paar plastic zakken voor van alles en nog wat, een fijne slaapzak en een waterdichte tent.

producten 1 foto.jpgproducten 2.jpg 

8. Have fun!

Have fun, have fun, have fun!

 

->> lees meer blogberichten van urbans and indians

--> naar de shop

foto's crowd rafting: Victor Lax

Facebook Twitter Pinterest You Tube