Facebook Twitter Pinterest You Tube
Au naturel: 12  last minute styling-tips voor kerst

Au naturel: 12 last minute styling-tips voor kerst


Ja, wij weten het heus wel; ergens rond 15 december heeft half Nederland een  agenda-infarct. Want de Sint is nog maar net weg, het papier maché zit nog op het plafond en daar moet er alweer creatief gedaan worden met kerst-spullen. O en er moeten cadeaus worden gekocht en natuurlijk moet er nog héél veel werk af voor eind december. Daarom vinden wij: wie niet heel veel tijd heeft, kan maar beter slim zijn. Ga dus niet naar die drukke winkel, maar versier je huis wonderschoon met alles wat je zo uit de natuur haalt: takken, bladeren, bessen en veren. Een perfecte reden voor een relaxte wandeling met je dierbaren en je snoeischaar!
Edible conifers - Jen Vitale. Photo by Laura Dart.jpg
Jen Vitale&Laura Dart

1. Hang een paar mooie takjes op met gouddraad. Heb je de slag te pakken? Dan kun je er ook een mooie mobiel van maken. Tip: begin met een stevige knoop of smeer het uiteinde van de tak even in met een beetje lijm. Zo rolt het draad niet af.

Christmas evergreen mobile - Kinfolk magazine.jpg

Kinfolk magazine

 

2. Kinderen zijn dol op adventskalenders en het spannende aftellen van de dagen. Van een grote tak maar je heel makkelijk een mooie adventskalender. Koop plakletters bij de kantoorboekhandel of - als je een vaste hand hebt - zet de dagen erop met een zwarte marker. Schuif een armband of lint om de tak als aanwijzer.

3. Een echte kerstboom in huis? Knip de onderste takken af, draai een touwtje eromheen en hang ze op! Real easy!

DIY advent - Anna Leenas.jpgvia Julie Walker Instagram.jpg
Anna Leenas | Julie Walker

 

4. Ok, au naturel is heel mooi, maar bling bling hoort ook bij kerst. Spuit een paar bladeren of takken (deels) met goud- of bronsverf. Hang aan een touwtje, leg op tafel, zet in een vaas, plak op het raam. Waar niet eigenlijk?

Leaves - Ling Meng2.jpgDIY - Maureen Stevens.jpg
Ling Meng | Maureen Stevens

 

5. Kersttafel dekken? Zorg voor een natuurlijke en feestelijke look met takjes, veren, noten en kruiden. Kruidnagels, kaneelstokjes en steranijs zien er niet alleen mooi uit, maar ruiken ook lekker.Dus trek je kruidenla open en leg de mooiste items op je tafel.

6. Knip een takje van de liguster of het olijfboompje en bind dit met een eenvoudig touwtje om een dikke kaars. Strooi wat losse blaadjes op de tafel voor een nonchalant effect.

Foodstyling - Kara Rosenlund.jpgHege_in_France_christmas_deco.jpg

Kara Rosenlund | Hege in France

 

7. Hoezo kerstBOOM? Een mooie tak of een scheut werkt ook prima! Zet hem in een glas of een mooie vaas, en hij heeft verder geen aankleding nodig. Natuurlijk duurt het langst!

8. Wil je het heel eenvoudig houden? Een stukje muur met mooie beelden en wat takjes geeft toch een decembersfeer, zonder dat je huis bedekt is met glitters en ballen.

vaas via Living.no.jpgDIY moodboard - nature clipping - Erin Boyle.jpg

Living.no | Erin Boyle

 

9. Cadeautjes inpakken? Maak er eenvoudig wat moois van met basic papier en een kerstig takje.

10. Laat die glitterslingers maar in de winkel liggen; deze zijn toch veel mooier? Hier met varens, maar je kunt het natuurlijk met allerlei moois uit de natuur uitvoeren.

KASI studio - giftwrap.jpgDIY backdrop - Poppies&Posies.jpg

KASI studio | Poppies&Posies

 

11. Nog een bling meets nature tip: spuit dennenappels of veren met goudverf. Laat drogen en rijg ze daarna aan aan slinger. Mooi in de kerstboom, maar ook aan de muur of boven de tafel.

Pinecones - Alice G. Patterson.jpgcopper feathers diy - Anna&Pernilla.jpg
Alice G. Patterson | Anna&Pernilla

 

12. Kerstkransen tuttig? Deze niet! Vergeet het oaseschuim, de hulst en de minikerstballetjes. Ga back to basic met deze wonderschone varen-kransen. Less is more!

Sarah Winward for oncewed.jpg
Sarah Winward

Net zo slim en relaxed je kerst-cadeaus regelen? Bij urbans and indians bestel je de mooiste cadeaus. En we bezorgen ze ook nog eens razendsnel bij jou thuis! Kijk! Dan kan jij dus weer lekker het bos in met je snoeischaar! Relax! --> naar de webwinkel van urbans and indians

 

Enjoy being together!

met dank aan: Anne van Midden - Inspire Styling

Facebook Twitter Pinterest You Tube