Facebook Twitter Pinterest You Tube
The sweet art of hammocking - 10 gouden tips

The sweet art of hammocking - 10 gouden tips


Niks aanlokkelijker dan een hangmat op een mooie dag. Oh heerlijk, maar hoe zat het eigenlijk met die 'HOW TO’? Er zijn mensen die beweren dat goed in een hangmat kunnen liggen, heel veel oefening vereist en vergelijkbaar is met leren fietsen. Dat lijkt ons zwaar overdreven maar we geven je graag 10 gouden tips voor echt fijn liggen in je hangmat. -> lees meer

  1. Kies een fijne plek om je hangmat op te hangen. Kies bewust voor schaduw of zon en kijk goed hoe de zon draait. Een uur later kan alles anders zijn.

  2. Hang je hangmat op de juiste manier op. Zorg dat je stevige touwen hebt, die je goed vast maakt. Je kunt ook spanbanden gebruiken; deze zijn sterk, makkelijk verstelbaar en trekken zichzelf automatisch vast door het gewicht (dank voor de tip Els!). Kies bevestigingpunten die ver uit elkaar liggen, anders klap je een beetje dubbel als je in de hangmat gaat liggen. Een meter of 6 is ideaal. Zorg er voor dat de touwen een hoek van 60 graden met de boom of muur maken en de hangmat ongeveer 40 a 50 cm boven de grond hangt wanneer je er in zit. Houd de maximale draagkracht van schroeven, touwen en hangmat in de gaten. Bij de scouting gezeten? Dan kun je je wellicht wagen aan de fraaie bolknoop. bolknoop.jpg

  3. Wil je de hangmat permanent ophangen, bijvoorbeeld op je balkon? Kijk dan een op de hangmatcalulator om de ideale hoogtes en hoeken de berekenen voor bevestiging, voordat je van je muur een gatenkaas maakt.

  4. Stop! Nog niet instappen. Onderdruk je wens om zo snel mogelijk te liggen en denk vooruit. Wat heb je het komende uur nodig? Een zonnebril, een drankje, je telefoon misschien. Wil je lezen? Een boek of tijdschrift en ook een groot kussen als steun in de rug. De truc is; neem alles in 1 keer mee, en ga er voorlopig niet meer uit. 

  5. Dan: ga rustig zitten in het midden en draai jezelf in de hangmat. En met rustig bedoelen we echt RUSTIG. Te enthousiast in de hangmat ploffen, eindigt soms op de eerste hulp post, weten we uit ervaring. Dus ja mensen, dit is met recht een gouden tip. hangmat_boomgaard.jpg

  6. Kies de juiste houding. Als je uitzicht wilt hebben: ga schuin liggen. Zo houd je de branding, de zonsondergang of de kinderen in de gaten. Als je je juist even wilt afsluiten: ga recht liggen. Zo kom je in een cocon terecht en zie je niets of niemand. En als je heel stil ligt, zien zij jou ook niet. Heel fijn na een drukke dag. Hou je van rechtop zitten? Ga dan helemaal dwars zitten, met je billen dichtbij de rand en je benen naar de grond. Zo wordt de hangmat meer een loungebank. Dit is ook heel gezellig met meerdere personen.

  7. Hou je van schommelen? Dan is dit een goede truc: bind dan een touw aan een boom of aan je balkonhek en neem dat mee de hangmat in. Zo kun je jezelf af en toe even aanzwengelen. Of hang 1 been soms even buiten boord om jezelf een swing te geven.

  8. Zonsondergang achter de rug? Sterren kijken vanuit de hangmat is een aanrader. Op traditionele wijze, of met hulp van je telefoon. Er zijn geweldige apps op de markt met ‘sky-maps’ die per dag en locatie uitleggen wat je ziet. Dan kom je een stuk verder dan ‘kijk, de steelpan!’.sterren_kijken_app.jpg

  9. Ga je in de hangmat slapen? Zorg dat je dekentje of mummyslaapzak hebt om warm te blijven, want diep in de nacht daalt de temperatuur meestal flink. Hang ook eventueel een klamboe op, want 's nachts vieren de muggen feest.  

  10. Have fun hammocking!

--> naar de hangmatten

Facebook Twitter Pinterest You Tube