Facebook Twitter Pinterest You Tube
Superaanbieding: de Noorse Bunad Blankets: -50%!

Superaanbieding: de Noorse Bunad Blankets: -50%!


Ook verliefd op de pachtige Noorse klederdrachtdekens? Wij wel! En het leuke is: we geven je de komende week 50% korting op de Bringeklut én de Setesdal!

Bunad_Setesdal_sfeer_urbans_and_indiansLR.jpg

De wollen Bunad dekens hebben een prachtig grafisch dessin dat is gebaseerd op traditionele patronen uit de Noorse klederdracht, de Bunad. De Bunad maakt nog altijd een belangrijk onderdeel uit van het kleurrijke cultureel erfgoed van Noorwegen. Er zijn 400 verschillende Bunads, die nog veel worden gedragen bij vieringen als huwelijken, kerstfeesten of nationale feestdagen. De Bunad Blankets zijn soepel, zacht en niet te dik;  echte Noorse 'all-year' dekens.

Bunad_Bringeklut_sfeer_urbans_and_indiansLR.jpg

De Bunad Blankets zijn een ontwerp van de Noorse designer Andreas Engesvik. Het idee voor de klederdracht-dekens ontstond een paar jaar geleden op kerstavond. Andreas zat op een stoel in de keuken, omringd door familieleden die allemaal de klederdracht droegen van de regio Setesdal. Terwijl iedereen kris kras door de keuken liep om dingen te pakken, werd Andreas overweldigd door het patroon van borduursels, strepen, vormen en kleuren dat daardoor ontstond. Hij besloot de kleuren en vormen van de Noorse klederdracht te vangen in een modern ontwerp en zo deze rijke traditie een plek te geven in onze dagelijkse omgeving.

Winnaar van de Editors Award in de categorie Best Textile / Contempory Furniture Fair in New York. Getipt in JAN magazine en het blog Aestheticyou.

Nu met 50% korting: van 249,- voor 124,50!

--> naar de dekens van urbans and indians

Facebook Twitter Pinterest You Tube