Facebook Twitter Pinterest You Tube
Kussens stofferen voor caravan, boot of camper

Kussens stofferen voor caravan, boot of camper


Zelf je kussens voor je caravan, camper of boot stofferen kan mooi en eenvoudig.

Het lijkt een lastige en ingewikkelde klus om zelf de hoezen voor je kussens te maken maar het valt reuze mee. We hebben een stap voor stap tutorial voor je gemaakt waarbij we heel duidelijk laten zien hoe je dat zelf kunt doen. Je hoeft hier echt geen ervaren naaister voor te zijn. Als je kunt meten, knippen en op de naaimachine  de zigzag- en stiksteek kunt doen heb je genoeg skills om dit uit te voeren.

Allereerst kies je de juiste stof voor het bekleden. Een dunne stof is lastig verwerken en vaak niet sterk genoeg als bekleding. Kunststof (polyesther, acryl) is wel sterk maar neemt geen vocht op en zal niet fijn aanvoelen. Zeker niet als het warm is of als je ook op de kussens gaat slapen. Wol kan bij warmte gaan kriebelen, ook niet handig in de zomer met blote benen. Met katoen of linnen zit je altijd goed. Hou wel rekening met krimpen en was bij twijfel de stof van tevoren.  

Kijk het filmpje over stof kiezen dat we voor je op youtube hebben gezet.

In onderstaande instructies laten we je stap voor stap zien hoe je te werk gaat. Laat je niet imponeren en afschrikken door formules of eindresultaten. Het is gewoon een trucje dat jij ook kunt leren. De tutorial gaat uit van rechthoekige kussens zoals de meeste caravans, campers en boten hebben. Er komt een rits in de hoes zodat je ze makkelijk van het kussen af kunt halen om te wassen. tutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians-2_materialen.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians-3_kussens_opmeten.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians_de_magische_fromule.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians_5_de_stof_knippen.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians_6_de_rits_op_de_juiste_plek.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians_7_de_rits_inzetten.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians_8_de_rits_vastzetten_tweede_zijde.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians_9_de_rist_vastzetten.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians_10_de_ritsnaad dicht_stikken.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians_11_kussenhoes_plat_krijgt_diepte.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians_12_de_hoeken_van_plat_naar_dwars.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians_13_de_hoeken_even_secuur_meten.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians_14_de_hoeken_aftekenen_en_spelden.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians_15_de_hoeken_aan_ritszijde.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians_16_de_hoeken_stikken.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians_17_de_hoeken_knippen.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians_18_de_kussenhoes_bijna_klaar_draaien.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians_19_de_kussenhoes_bijna_klaar.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians_20_het_kussensucces.jpgtutorial_kussens_bekleden_urbans_and_indians_21_atelier_in_the_open_air.jpg

Nu durf je het aan toch? Je kunt onze instructie ook downloaden, dan heb je hem bij de hand. Download hier de instructie voor het eenvoudig stofferen van kussens voor je caravan, camper of boot!

Lijkt het je allemaal veel te ingewikkeld? Bekijk hier ons filmpje over caravan kussens stofferen. Daarin zit 'de truc met de bretels', een quick en dirty methode om het razendsnel voor elkaar te krijgen zónder naaimachine!

 

Bekijk ook onze instructie voor het stylen van je caravan.

Bekijk ook onze instructie voor het schilderen van je caravan.

Geïnspireerd? Naar de webwinkel van urbans and indians.

Naar het boek met de mooiste caravan makeovers van Nederland en België in beeld.

Facebook Twitter Pinterest You Tube