Facebook Twitter Pinterest You Tube
Kampvuur recept: popcorn met curry en komijn!

Kampvuur recept: popcorn met curry en komijn!


Popcorn maken is altijd leuk, zeker boven een BBQ of kampvuurtje. Hou je van de smaken van de Aziatische keuken? Probeer dan eens popcorn met curry en komijn! Super simpel, super lekker!

Ingrediënten: 1 theelepel komijnzaadjes, 3 eetlepels boter, 1 eetlepel currypoeder / kerriepoeder, 2 eetlepels zonnebloemolie, 75 gr maiskorrels, snufje zout. In plaats van currypoeder kun je ook een andere kruidenmix gebruiken zoals tajinekruiden.

Maak een vuurtje en rooster de komijnzaadjes een seconde of 30 in een pannetje tot ze gaan geuren. Doe ze in een schaaltje en zet ze opzij. Smelt nu de boter op laag vuur en voeg het curry poeder toe. Roer goed om al het poeder op te laten lossen. Breng het zachtjes aan de kook en haal van het vuur. Voor deze eerste stappen kun je de kampvuurpan of de popcornpan gebruiken. Alles kán ook binnen op het gasfornuis, maar buiten is natuurlijk veel leuker!

ingredienten_curry_komijn_popcorn.jpg

Daarna rooster je de popcorn; giet de olie en de mais in de popcorn-pan en roer goed door elkaar. Doe het rooster op de pan en houd deze boven de BBQ of het vuurtje. Houd de pan in beweging, om de hitte gelijkmatig te verspreiden. De mais gaat nu poppen.

popcornpan_urbans_and_indians_sfeer_roosteren3.jpgpopcornpan_urbans_and_indians_sfeer3.jpg

Als het poppen stopt, haal je de pan van het vuur en laat je hem een paar seconden staan. Gooi daarna de mais in een grote kom. Giet de curry boter er gelijkmatig overheen en roer alles goed. Strooi de komijnzaadjes over de popcorn en voeg een snufje zout toe. Mix alles weer luchtig door elkaar en serveer direct! Mjam!

curry_komijn_popcorn_reslutaat_s.jpg

EET SMAKELIJK!

--> naar de popcornpan

--> naar de andere buitenrecepten van urbans and indians

Facebook Twitter Pinterest You Tube