Facebook Twitter Pinterest You Tube
Kampvuur

Kampvuur


Kampvuur op het strand
Heb je ook van die goede herinneringen aan kampvuur-avonturen? Lange warme dagen aan zee, zwemmen in de golven, lezen, luieren en hout sprokkelen voor het kampvuur later op de dag... En als 's avonds de meeste strandgasten vertrokken zijn, de wijn opentrekken en het vuur aanmaken. Lekker staren in de vlammen, terwijl de zon in de zee zakt en je warmen aan het vuur..

Vuurtje stoken
Niets leuker dan een kampvuur maken. Samen met kinderen of vrienden naar buiten, houtjes op een stapel leggen, vlammetje erbij en WHAMM, daar is je kampvuur! Helaas is het zo simpel niet. Een goed kampvuur begint met de juiste materialen. Droog hout heb je nodig; kleine takjes voor het begin, en grotere stukken hout voor daarna. En goede tondel natuurlijk, want tondel is het succesvolle begin van elk kampvuur. Tondel kun je zoeken in de natuur; stukjes droge dennenappel, twijgjes of oude vogelnestjes. Je kunt tondel ook kant en klaar kopen; handig om altijd paraat te hebben in je rugzak. Ook met de magische aanmaakhoutjes van Pino d'Ocote uit Mexico kan het niet meer fout gaan. e pino d'Ocote is houtsoort die vooral uit hars bestaat en daardoor altijd goed brandt, zelfs als het nat is. Handige hulpjes voor kampvuurbouwers.

Op het kampvuur koken
Na het sprokkelen, hakken en stoken, is het goed toeven bij een knapperend kampvuur. Verhalen vertellen, liedjes zingen of elkaar romantische beloftes doen, allemaal dingen die horen bij de charme van een vuurtje buiten. Helemaal leuk is het om wat lekkers in die vlammen te bereiden. Visjes grillen, aardappels poffen, broodjes bakken, een stoofpotje in het kampvuur te koken, of natuurlijk de klassieke marshmellows in het kampvuur. Een handig hulpje hierbij is Opa's vuurvork. Een vork die je zo bovenop een stok bevestigt; een garandeerd succes bij elk kampvuur.

Kampvuur cadeau
Voor mannen en vrouwen die houden van een vuurtje bouwen maar liever niet het bos induiken om te sprokkelen, heeft urbans and indians het draagbaar vuur in huis. Fire Up van ontwerpster Evelien Stamhuis is een kant en klaar bouwpakket voor een kampvuur. En voor de echt te verwennen man, is er het kampvuur cadeau pakket, met de Fire Up, een klassieke zakflacon van Stanley en twee keer Opa's vuurvork. 

Fire_Up_vuurtje.jpg

Grandpas_FireFork_fire.jpg

Ligth_my_Fire_thindersticks.jpg

kampvuur_maken_putten.jpg

--> naar de fijnste kampvuur-goodies van urbans and indians 

Facebook Twitter Pinterest You Tube