Facebook Twitter Pinterest You Tube
uit ons blog: de 10 beste tips voor slim inpakken

uit ons blog: de 10 beste tips voor slim inpakken


In Amerika bestaan inpakwedstrijden. Echt waar. Deelnemers gaan met elkaar de strijd aan om te zien wie het beste, het slimste en het snelste kan inpakken. Zonder stress, getier en snerpende opmerkingen naar huisgenoten welteverstaan. Het leek ons daarom goed om de beste tips met iedereen te delen.

1. Neem weinig mee. Zolang je niet naar Mars reist, is alles te koop op plaats van bestemming. En zaken die je tijdens je vakantie aanschaft, zijn automatisch een souvenir. Ook leuk!

2. Kies niet kreukende kledingstukken die onderling goed bij elkaar passen. En die op meerdere manieren gedragen kunnen worden. Dus: denk combinatie, denk multipurpose. Een simpel zwart jurkje kun je chic of casual maken met accessoires. Een sarong of hamamdoek kan gebruikt worden als omslagdoek, handdoek, strandlaken, picknickkleed, zonnescherm, luchtig lakentje etc.. Hamamdoeken nemen bovendien weinig ruimte in en zijn snel droog.

hammamdoeken.jpg

3. Kleding oprollen bespaart ruimte en zorgt voor minder kreukels. Vouw jasjes binnenstebuiten op; zo blijven ze mooi. Vraag ons ook niet hoe het kan, maar het werkt!

4. Gebruik álle ruimte; vul je schoenen met sokken, riem, toiletspullen en andere kleine items.

5. Maak subafdelingen in je bagage. Een pakje druk- en sluitzakken uit de supermarkt is een aanrader; je kunt de lucht er uit drukken om alle kleding heel compact te maken, je ziet direct wat er in zit en hoeft niet je hele tas overhoop te halen als je iets nodig hebt.

urbans_and_indians_naar_buiten2_luus_mika_moos.jpg

6. Hou je van lezen? Neem goedkope paperbacks mee en laat ze achter als ze uit zijn of ruil met anderen; heb je meteen een leuk gespreksonderwerp. Echte boekenwurmen kunnen de aanschaf van een e-reader overwegen. Dan heb je een hele bibliotheek bij je! Voor woordenboeken en reisgidsen geldt: er bestaan tegenwoordig heel veel goede apps die je door een land heenloodsen, vol actuele info en leuke inside tips.

7. Van veel dingen bestaan lichtgewicht versies. Er zijn boodschappen-netjes en geweldige lichtgewicht tassen waar heel veel in kan. Ook handig voor souvenirs op de terugweg. Dol op je hangmat? Zorg voor een lichtgewicht exemplaar van parachutezijde. Past zo in je tas.

boodschappen_netje_olijf_sfeer.jpgurbans_and_indians_hangmat_coco_blauw__kust_s.jpg

8. Je gaat op vakantie voor een andere mindset, toch? Zorg daarom voor een andere compacte tijdverdrijver dan je telefoon, om je echt uit je dagelijkse (digitale) routine te halen. Een old school spel kaarten voor onderweg bijvoorbeeld. Voor kleine kinderen is een ballon in je zak een goed idee, zeker als je een stop-over moet maken met het vliegtuig. Een potje ballon hooghouden in de hal van het vliegveld is een aanrader voor iedereen. En als je het écht niet meer weet: tóch de telefoon met leuke spelletjes. Heel even dan.

9. Het bezoek aan een buitenlandse wasserette is vaak heel leuk. Zie het als een ultralokale ervaring, die je ook nog eens schone kleren oplevert. Dan hoef je dus echt veel minder mee te nemen.

lavanderia.jpg

10. Begin op tijd met inpakken. Gestreste mensen kunnen niet goed kiezen en nemen veel te veel mee. Leg alles op tijd klaar, kijk kritisch (denk multipurpose, denk combinatie) en leg de helft weer terug in de kast. Alles wat je thuis laat, is meegenomen! ;-)

Happy holidays!

---> lees meer blogberichten van urbans and indians

Facebook Twitter Pinterest You Tube