Facebook Twitter Pinterest You Tube
Recept: mosselen met dennennaalden in de fik!

Recept: mosselen met dennennaalden in de fik!


Weer een topper uit de verzameling buitenrecepten van urbans and indians! We aten dit mossel-gerecht voor het eerst aan de Atlantische kust in Frankrijk, waar het een lokale specialiteit is. Het heet: églade! Een gerecht naar ons hart: supersimpel, klaar in een paar minuten en heel lekker! En je hebt dus geen pan nodig. Ook een plus! Het zijn de gedroogde dennennaalden die de mosselen een bijzondere smaak geven. Heerlijk! Als souvenir namen we dus een zak gedroogde dennennaalden mee uit Frankrijk, maar met Nederlandse dennennaalden gaat het natuurlijk ook prima!

Ingrediënten: Églade voor 12 personen - borrelhapje

- 4 kg mosselen
- eventueel: stukken bruin stokbrood met gezouten roomboter
- een flinke zak droge dennennaalden uit het bos
- massieve houten plank of platte steen

 

Bereidingswijze

Was de mosselen in koud water en laat uitlekken. Exemplaren die niet dicht gaan wanneer je er op tikt, gooi je weg. Zet de mosselen rechtop, dakpansgewijs tegen elkaar in een grote cirkel. Zet de mosselen zo neer, dat ze aan de onderkant open gaan. Kies en open plek voor het vuur en gebruik als ondergrond een stuk steen of een dikke houten plank. Strooi een grote berg (minimaal 30 cm hoog) droge dennennaalden over de mosselen en steek in de fik. Wakker het vuur aan met een frisbee of een stuk karton.


Laat een paar minuten branden tot de dennennaalden opgebrand zijn. Blaas de as er af of wapper weer even flink met frisbee of karton. Check of de schelpen makkelijk open gaan en de mosselen goed gaar zijn. Zo niet, dan steek je het vuur weer even aan.Het eindresultaat ziet er op het oog misschien een niet heel aantrekkelijk uit, maar geloof ons; het is heerlijk! Eet de mosselen gewoon uit de hand of met een vorkje. Lekker met een donker brood met gezouten roomboter en glas rosé of een biertje.

BON APPETIT!

--> naar alle buitenrecepten van urbans and indians

Facebook Twitter Pinterest You Tube