Facebook Twitter Pinterest You Tube
camping koken

camping koken


Niets leukers dan koken in de buitenlucht. Als je kampeert, wil je relaxed en makkelijk een lekkere maaltijd klaarmaken. Uitgebreid koken komt thuis wel weer. Op een eenvoudig vuurtje, een gasbrandertje of een BBQ maak je de lekkerste gerechten klaar. Pasta salade, bietensalade, klassieke panzanella of een caprese, een paella. Beetje stokbrood er bij; heerlijk! Heb je de luxe van 2 pitten? Dan kun je overstappen op het serieuze camping kookwerk; zomerse pasta, hete nasi of romige curry. Urbans and indians helpt je op weg. Met tips, recepten en de handigste spullen voor minimalisten en voor luxe dieren.

camping_koken_snelkookpan.jpgcamping_koken_strandvuurtje.JPG

 

Minimal cooking

Laten we starten met een tip. Een gouden kampeerregel is ‘alles wat je thuis laat, is meegenomen’. Dat geldt ook voor je keukenspullen. Geen zin om eindeloos veel mee te nemen maar wel zin in heerlijk eten? Het kan! Hier onze ultiem tip voor minimal cooking. Benodigd kookgerei: een doosje lucifers, een goed zakmes, wat zilverfolie en een paar vorken. Het gaat als volgt; sprokkel wat hout en maak een vuurtje. Verdeel je eten in porties en wikkel deze elk in een stuk zilverfolie. Met wat aardappeltjes, vis, paprika en wat kruiden maak je een heerlijk pakketje. Leg de pakketjes aan de rand van het vuur en laat alles langzaam gaar worden. Haal de pakketjes er uit en open ze voorzichtig. Wil je liever je eten grillen? Kies dan voor de Wood Stove. Eet smakelijk.

camping_koken_lucifers.jpgcamping_koken_opinel_zakmes.jpg

  

Stylish koken op de camping

Vervoer je je kampeerset in een auto en wordt je heel gelukkig van mooie spullen? Dan hebben we een paar mooie producten voor je. Allereerst: prachtige designpannen voor op de camping. De compacte Italiaanse kookset bestaat uit een viertal witte pannen met mahoniehouten deksels, die tegelijkertijd ook serveerschalen, borden, bladen, onderzetters én opbergtrommels vormen. Vierdubbel functioneel dus. Slim, want zo bespaar je niet alleen in aanschafkosten, maar ook in ruimte en gewicht. De minimalistische pannen zijn gemaakt van aluminium en hebben een emaille buiten- en keramische binnenlaag, waardoor er geen extra vet gebruikt hoeft te worden. KN Industrie is opgezet door de nazaten van de beste pannenproducent van Italie, en levert uitsluitend top-kwaliteit. In 4 woorden: hoogwaardig, flexibel, lichtgewicht en mooi. We just love glamourous camping!……. Nog een tip; het servies van Zuperzozial is gemaakt van geperste bamboe- en mais vezels en heeft een prachtig mat oppervlak. Het is sterk, lichtgewicht en biologisch afbreekbaar. Ideaal dus voor picknicks, stylish kampeertrips en zeker ook in en om het huis. Verder raden we van harte aan: onze  en de mooie legerkoelboxen!

ABCT_pannenset_totaal_mc.jpg


 

Kook je met een BOMBA? Zo’n grote blauwe gastank die in heel Europa verkrijgbaar is? Een heel fijn, systeem met 1 nadeel: wat zijn ze lelijk! Maar daar is sinds kort een oplossing voor. De gastank-cover-up! Deze aluminium hoes maakt van je blauwe campingas-tank een prachtige eyecatcher op je terras of op de camping. In drie woorden: portable design buitenkeuken. Hij kan eenvoudigweg over de tank geschoven worden. Daarna koppel je een gasslang aan naar je fornuisje. Haal die gamba’s maar tevoorschijn! Ook geschikt voor aankoppelen van de bekende campinggaz-kachel of de campinggaz-lamp.

gasfles_cover_up_vooraanzicht_mc.jpggasfles_cover_up_sfeer_fornuis.jpg

 

Robuust koken op vuur

Voor de cowboys onder ons, hebben we de stoere Dutch Oven. In deze zware gietijzeren pan maak je de heerlijkste gerechten klaar. Je plaatst hem zo in het vuur. Heerlijk voor stoofpotjes, bonenschotels of. Maar je bakt er ook brood of pannenkoeken in. En als het vuurtje eenmaal lekker brandt, grill je met opa's vuurvork broodjes, worstjes of marshmellows.

dutch_oven_vuur.jpg   camping_koken_hakblok.jpg

opinel_nr7_sfeer5.jpgGrandpas_FireFork_marhmellows.jpg

Meteen zin om buiten te gaan koken? Kijk ook op onze blog voor makkelijke en heerlijke campinggerechten. Heb je een succes-recept voor buiten? Deel het met ons!

 camping_koken_gedekte tafel.jpgIMG_9155.jpg

paella_buiten1.jpgdorade.jpgcamping_koken_zomertaartjes.jpg

naar kampvuur en BBQ's

Facebook Twitter Pinterest You Tube