Facebook Twitter Pinterest You Tube
10 slimme inpaktips

10 slimme inpaktips


In Amerika bestaan inpakwedstrijden. Echt waar. Deelnemers gaan met elkaar de strijd aan om te zien wie het beste, het slimste en het snelste kan inpakken. Zonder stress, getier en snerpende opmerkingen naar huisgenoten welteverstaan. We zetten hier onze eigen beste 10 tips op een rij:

1. Neem weinig mee. Ja duh! Klinkt als een open deur, maar wedden dat je de hele vakantie dezelfde dingen draagt en de helft van je spullen niet aanraakt? Less is really really more! En zolang je niet naar Mars reist, is alles te koop op plaats van bestemming. En dingen die je tijdens je vakantie aanschaft, zijn automatisch een souvenir. Nog leuker!

2. Denk combinatie, denk multipurpose! Kies kledingstukken die onderling goed bij elkaar passen.En die op meerdere manieren gedragen kunnen worden. Een simpel zwart jurkje kun je chic of casual maken met accessoires zoals een ketting of een dunne sjaal. Gebruik het multi-purpose principe bij je spullen: een koelbox is ook een stoel, een sarong of hamamdoek kan gebruikt worden als omslagdoek, handdoek, strandlaken, picknickkleed, zonnescherm, luchtig lakentje etc.. 

3. Kleding oprollen bespaart ruimte en zorgt voor minder kreukels. Vraagt niet hoe het kan, maar het werkt echt! Vouw jasjes binnenstebuiten op; zo blijven ze mooi. Kleding die makkelijk kreukt laat je lekker thuis. Kettinkjes komen niet in de knoop als je ze in een stukje folie wikkelt of door een rietje haalt. Schoenen stop je in een badmuts.

kleding_oprollen_urbans_and_indians.jpgslimme_inpaktips_urbans_and_indians_kettinkje.jpg


4.
Maak subafdelingen in je bagage. Een pakje druk- en sluitzakken uit de supermarkt is heel handig; je kunt de lucht er uit drukken om alle kleding heel compact te maken, je ziet direct wat er in zit en hoeft niet je hele tas overhoop te halen als je iets nodig hebt. Niet stylish genoeg? Koop dan speciale reiszakjes. On a tight budget? Leve de plastic tas!

urbans_and_indians_inpaktips.jpg

5. Gebruik álle ruimte; vul je schoenen met sokken en andere kleine items zoals snoeren, sokken, toiletspullen. Keukenspullen vul je met zakjes met kruiden, en andere etenswaren. Leg wat je het eerste nodig hebt vooraan of bovenop. Denk: elektronica uitpakken bij bagagecontrole of tent opzetten bij aankomst op de camping.

6. Hou je van lezen? Neem goedkope paperbacks mee en laat ze achter als ze uit zijn of ruil met anderen; heb je meteen een leuk gespreksonderwerp. Voor echte boekenwurmen: koop een e-reader, dan heb je een hele bibliotheek bij je! De reisgids en het talenboekje kun je ook thuislaten. Er bestaan eindeloos veel apps vol reistips (van locals!) en woordenboeken. Die doen zelfs het woord voor je tegen de niet engels sprekende ober! Si!

7. Van veel dingen bestaan lichtgewicht of mini-versies. Koop voor mini-uitvoeringen van toilet-artikelen bij de drogist. Bang voor lekkende flesjes? Doe stukje vershoudfolie over de opening en draai dan de dop weer terug. Meer lichtgewicht: boodschappen-netjes of lichtgewicht shopping bags waar heel veel in kan. Ook handig voor souvenirs op de terugweg. Dol op je hangmat? Kies een lichtgewicht exemplaar van parachutezijde. Past zo in je tas.

boodschappen_netje_olijf_sfeer.jpgurbans_and_indians_hangmat_coco_blauw__kust_s.jpg

8. De vakantie is begonnen zodra je je huis verlaat. Maak het onderweg ook leuk met spelletjes die je thuis niet speelt. Achterbankbingo, een spel kaarten, numberborden-verhalen-wedstrijd. Voor kleine kinderen is een ballon in je zak een magische oplossing voor reisdipjes. Klinkt dat als de non-digitale jaren vijftig? Yes! Wetenschappelijk bewezen: een regelmatige digital detox is heel belangrijk voor rust in je hoofd. 

9. Verplichte locale bezienswaardigheid: de Lavandería! Het bezoek aan een buitenlandse wasserette / Waschsalon / Laundromat is vaak een heel grappige ultra-lokale ervaring, die je ook nog eens schone kleren oplevert. En dus hoef je ook weer minder spullen mee te nemen. Een wet je wat helemaal tof is? Vaak strijken ze het ook nog voor je; kun je weer strak over de camping!

lavanderia.jpg


10.
En misschien wel de beste tip: begin op tijd met inpakken! Niet om het braafste meisje of jongetje van de klas te zijn, maar hierom: gestreste mensen kunnen niet goed kiezen en nemen veel te veel mee. Leg alles op tijd klaar, kijk kritisch (denk multipurpose, denk combinatie) en leg de helft weer terug in de kast. Alles wat je thuis laat, is meegenomen.

Happy holidays!

Facebook Twitter Pinterest You Tube