Facebook Twitter Pinterest You Tube
Met de Rocket Stove M5000 Plus van Envirofit kun je overal buiten koken op houtvuur. De Rocket Stove M5000 is snel, efficient en duurzaam. Incl. invoerrekje!

Rocket Stove M5000 Plus

buiten koken op een houtvuurtje


 • voor 14.00u besteld, volgende werkdag in huis!
 • Vaste bezorgkosten NL €7,25
 • Boven € 75,- gratis bezorgd
 • Gezien in + 300 bladen
 • 14 dagen zichttermijn

 
 • Rocket Stove M5000 Plus  | buiten koken op een houtvuurtje
 • Rocket Stove M5000 Plus  | buiten koken op een houtvuurtje
 • Rocket Stove M5000 Plus  | buiten koken op een houtvuurtje
 • Rocket Stove M5000 Plus  | buiten koken op een houtvuurtje
 • Rocket Stove M5000 Plus  | buiten koken op een houtvuurtje
 • Rocket Stove M5000 Plus  | buiten koken op een houtvuurtje
 • Rocket Stove M5000 Plus  | buiten koken op een houtvuurtje

Rocket Stove model M5000 Plus

Met de Rocket Stove M5000 plus van Envirofit kun je overal buiten koken op houtvuur; snel, efficient en duurzaam. 

Dit houtgestookte kooktoestel Rocket Stove is een echte Smart Cooker: hij is zo ontworpen dat hij binnen één minuut al een hoge temperatuur bereikt en klaar is voor gebruik. En dat is niet alles: deze Rocket Stove heeft een laag brandstofverbruik én een minimum aan schadelijke uitstoot. Het model M5000 Plus heeft als extra een invoerrekje voor de doorvoer van houtjes en een manchet voor nog meer hitte opbrengst. Bekijk hier de video.

Ook verkrijgbaar in uitvoering zonder extern invoer-rekje en manchet; de Rocket Stove M5000.


lekker en snel koken op houtvuur 

In je tuin, op je balkon, in het park of op de camping maak je snel en eenvoudig de lekkerste maaltijden klaar met wat sprokkelhoutjes en dit houtgestookte kooktoestel. De Rocket Stove is stabiel en toch licht van gewicht. Hij heeft een ingebouwd houtrekje, inklapbare handvatten en een dikke bodemsteen tegen warmte doorslag.

's werelds schoonste en efficiëntste houtgestookte kooktoestel
Envirofit investeert veel middelen in onderzoek naar efficient en duurzaam koken op houtvuur. Met de Rocket Stove M5000 ontwikkelden ze 's werelds schoonste en efficiëntste houtgestookte kooktoestel; compact, doordacht, hoge warmte opbrengst, efficiënt brandstofgebruik en een ultraschone verbranding.

Wat kan ik koken op de Rocket Stove M5000 van Envirofit? 
Dit kooktoestel kun je in combinatie met elke pan gebruiken. Je kunt op de Rocket Stove M5000 dus stoven, bakken, sudderen, wokken of grillen. Kleine hapjes voor een borrel of picknick, snelle eenpansgerechten voor op de camping of complete buiten-diners op het strand, met deze slimmeRocket Stove maak je het allemaal. Laat die gezellige zomeravonden met vrienden en familie dus maar komen! 

Hoe gebruik ik de Rocket Stove M5000?
Koken op de Rocket Stove M5000 is heel eenvoudig. Zet het kooktoestel zo neer dat de vuurkamer van de wind af staat. Sprokkel wat kleine droge houtjes of takjes en maak de Rocket Stove hier mee aan. Je kunt ook een handige  firestarter van nauurlijke materialen gebruiken. Daarna schuif je een paar grotere takjes in de vuurkamer. Binnen een minuut is de Rocket Stove al klaar om op te koken. De takjes branden alleen aan het uiteinde in de vuurkamer. Je schuift ze stukje voor stukje de vuurkamer in, zodat het vuurtje 'voeding' blijft hebben. Vanwege de efficienten warmte-opbrengst, heb je maar weinig hout nodig. De warmte van het vuur, bepaal je heel eenvoudig met de hoeveelheid houtjes die je in de Rocket Stove legt. Weinig houtjes; lagere temperatuur, meer houtjes; hogere temperatuur. Klaar met koken? Laat de takjes gewoon opbranden en geniet nog even van je vuurtje. De Rocket Stove M 5000 is goed te gebruiken in combinatie met de popcornpan, de Dutch Oven (klik hier voor Dutch Oven recepten), een grillplaat, wok of een andere pan.

Welke brandstof kan ik gebruiken in de Rocket Stove?
Sprokkelhoutjes, takjes of afvalhoutjes zijn de ideale brandstof voor de Rocket Stove M5000. Zachte houtsoorten, zoals wilg, populier en naaldhout branden sneller, minder intens, minder lang en kunnen meer spatten. Harde loofboom-houtsoorten als eiken, beuk en es, hebben een hoge hitte-afgifte, langere brandduur en spatten minder. De laatsten zijn de allerbeste soorten om te gebruiken. Gebruik altijd droog, dood hout.

Wat maakt deze Rocket Stove zo uniek?
De Rocket Stove M5000 is het meest efficiënte, snelle, heetste en schoonste houtgestookte kooktoestel van de nieuwe generatie rocket stoves. Het brandstof-verbruik is zo laag, omdat bij de Rocket Stove alleen het uiteinde van het hout brandt. Dit in tegenstelling tot open vuur; hier brandt vaak meteen de hele tak op en wordt de warmte niet efficiënt gebruikt. De speciaal vormgegeven rand en verbrandingsruimte zorgen ervoor dat de schadelijke gassen worden teruggeleid naar het vuur, zodat dit een bijna volledige verbranding heeft. In cijfers: de Rocket Stove M5000  reduceert gassen en schadelijke rook tot 80% en het verbruik van hout tot 60%. Bovendien wordt de kooktijd met 50% versneld. Het kooktoestel is door Envirofit voorzien van een gepatenteerd hittebestendig binnenwerk. Hierdoor heeft de Rocket Stove M5000 ondanks de hoge temperaturen, een langere levensduur. 

Waarom is ENVIROFIT leidend in ontwikkeling?

Het Amerikaanse Envirofit richt zich op het ontwikkelen en produceren kook-producten met een lage milieu belasting. Door jarenlange ervaring in onderzoek, productontwikkeling en duurzame kookprojecten, slaagden ze er in om de meest zuinige, efficiënte en duurzame kook- en barbecuesystemen te ontwikkelen. Zo ontwikkelden ze een eigen metaallegering voor de verbrandingskamers van alle Envirofit stoves die de beste prestaties levert voor een duurzame en schone verbranding en bovendien een lange levensduur heeft.

kleur mat zwart
formaat 28 cm hoog, diameter 32
gewicht 4,5 kilo
gebruik voor buiten, brandstof: houtjes
extra info inclusief invoerrekje, manchet en handleiding
technische details Snel, eficiënt en duurzaam: reduceert houtgebruik tot 60%, schadelijke gassen en rook tot 80%, en versnelt de kooktijd met 50%
ontwerp stabiel, veilig, lichtgewicht en duurzaam
merk Envirofit
 • voor 14.00u besteld, volgende werkdag in huis!
 • Vaste bezorgkosten NL €7,25
 • Boven € 75,- gratis bezorgd
 • Gezien in + 300 bladen
 • 14 dagen zichttermijn


Facebook Twitter Pinterest You Tube